Turnen Halve finale NK

TURNEN Halve finale NK 22-04-2018 Alkmaar

ZENUWACHTIG!

Vanmorgen vroeg opgestaan, hup onder de douche. (anders krijg ik mijn haar echt niet goed) Om 7.45 werden Jasmijn en Kelly bij ons gebracht. Beide meiden zijn zo lief om mee te gaan om me aan te moedigen. We hebben een lange rit voor de boeg helemaal naar Alkmaar.

Oh wat ben ik zenuwachtig zeg. Ik heb mezelf als doel gesteld, om door te stromen naar de finale. Dat betekend dat ik bij de eerste 12 moet eindigen.

Ik begin op vloer. Mijn lievelingsonderdeel. Heerlijk mijn oefening laten zien, en dat doe ik met een brede glimlach. Alles om me heen vergeten en mijn ding doen. Wat ben ik blij met mijn score! En later blijkt dat ik als eerste ben geplaatst voor toestelfinale vloer! Tweede onderdeel is sprong. Niet helemaal mijn ding, maar het gaat super, ook hier wederom een nette score. derde onderdeel is Brug. Sinds dit jaar gaat brug een stuk beter en daardoor ben ik ook iets zekerder en durf ik ook meer. Het lukt me een keer om een extra hoge opgooi te maken en dus een plusje te scoren, Wat goed is voor de D-score. YES ook hier weer een mooie score. Maar dan zie ik in een ooghoek dat ik derde sta. Wauw wat gaaf. Maar nu wil ik het niet verpesten. Ik WIL dat podium halen, maar balk moet ik nog. Met balk heb ik een haat/liefdes verhouding mee. Eigenlijk heb ik me voorgenomen om een boogje te doen en de maximale d-score te halen. Maar de twijfel slaat toe tijdens het in turnen. Samen met mijn trainster besluiten we voor safe te gaan. Een super stabiele balkoefening te gaan. Wat duurt het lang zeg wanneer je klaar staat en de jury nog niet uitgeschreven is van de vorige turnster. Na even wachten begin ik mijn oefening. Ik moet, ik wil zo graag op dat podium en ben zooo dichtbij. Mijn serie, loopsprong, spagaatsprong, sisonne 1/2 draai lukt niet in verbinding. Een beetje onzeker geturnd. Kom op ik kan het! radslag, check. nu de Tiktak en YES ook dat gaat ik blijf staan. Mijn dag kan niet meer stuk. met een grote glimlach beëindig ik mijn balkoefening salto af. Mijn wedstrijd zit erop. Wachten tot de eindstand. Is het me gelukt? ik heb geen flauw idee wanneer we ons opmaken voor de prijsuitreiking. Bij nummer 3 wordt mijn naam genoemd. ECHT wauw ik ben gewoon derde geworden. zo GAAF.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close